Skip to main content

Schoolvervoerplan

Verbeter de mobiliteit van je school

Het SchoolVervoerPlan (SVP) is een project van Brussel Mobiliteit dat actieve en duurzame mobiliteit in Brusselse scholen wil stimuleren.

Een beveiligde fietsparking plaatsen, een wandelrij organiseren, fietsvaardigheidstraining aanbieden, de schoolomgeving veiliger maken in samenspraak met de gemeente, deelnemen aan de Week van de Mobiliteit, … Dit zijn maar enkele voorbeelden van acties die dankzij het SVP gerealiseerd kunnen worden.

Elke school die zich inschrijft voor het SVP ontwikkelt een eigen project op maat en krijgt gedurende anderhalf jaar ondersteuning van een coach van COREN om de opstart van het project te begeleiden.

 • VOOR WIE?

  Kleuter-, lagere en middelbare scholen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

 • HOE?
  Elke school die zich inschrijft voor het PDS ontwikkelt zijn eigen project en krijgt anderhalf jaar ondersteuning van COREN om het op gang te helpen.
  • Samenstellen van een werkgroep
  • Analyse van de mobiliteitssituatie van je school (d.m.v. het opstellen van een diagnose)
  • Opstellen van een actieplan om de mobiliteit naar, rond en op je school te verbeteren. Op basis van dit actieplan kent Brussel Mobiliteit steun (in de vorm van materiaal, animaties en vormingen) toe die helpen om de acties uit te voeren.
 • DUUR?

  De initiële coaching door COREN duurt anderhalf jaar. Na deze opstartperiode heeft de school alle tools in handen om het project zelfstandig verder te zetten en kan zij nog steeds rekenen op de steun van Brussel Mobiliteit.

 • KOST?

  De ondersteuning is gratis. Bovendien wordt uw project ondersteund door Mobiel Brussel: uw acties en planningsaanvragen zijn gratis.

 • CONTACT ET INSCHRIJVING

  Voor meer informatie of om je in te schrijven, klik hier.

  Els Cranshof - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 02 640 53 23

Onze gegevens
Volg ons op
Met de steun van
Abonneer u op onze nieuwsbrief

© COREN

Made with by